Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 51%
Rödlök 2.0 styck 5%
Potatis tärnad fryst 600.0 gram 21%
Äggula 1.0 styck 2%
Matfett (smör) 4.0 msk 16%
Tillbehör:
Sallat 200.0 gram 1%
Senap svensk 3.0 msk 3%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ta ut potatisen ur frys och låt halvtina. Skölj och förbered sallat. Skiva och tärna kycklingen. Skala och grovhacka löken.
- Stek potatis, lök och kyckling var för sig, helst i flera pannor.
- Hetta upp matfett och stek potatisen tills lätt knaprig. Salta.
- Stek lök några minuter tills glansig, utan att bränna. Salta lätt.
- Hetta upp matfett och stek kycklingen hastigt, ett par minuter tills genomstekt. Stek inte för länge, kycklingen blir torr. Salta och peppra.
- Lägg upp som på bilden. Servera med äggula, senap och sallat.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Kyckling Rydberg
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan