
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2487 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 38%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Kakaopulver 2.0 msk 2%
Kanel 1.0 msk 0%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Kummin hel 1.0 msk 1%
Citronskal 1.0 styck 0%
Rapsolja kallpressad 0.5 dl 15%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Salt 0%
Sallad:
Tomater 3.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 2%
Apelsin hel 2.0 styck 6%
Mango 1.0 styck 7%
Vårlök 1.0 styck 0%
Persilja grovhackad 0.5 dl 0%
Fetaost 50.0 gram 6%
Anis mald 1.0 msk 0%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Isbergssallat 50.0 gram 0%
Rapsolja kallpressad 2.0 msk 9%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (30 min )
- Finhacka vitlök och chili. Snedskär kycklingfilé i tre bitar.
- Blanda kryddor och vitlök med olja. Gnid in kycklingbitarna med kryddblandningen. Bryn bitarna i stekpanna med lite smör.
- Sänk värmen och stek färdigt, cirka 10 minuter. Serveras varm eller kall.
- Skär tomat i klyftor. Skär rödlök i tunna ringar. Filéa apelsin, dra av det tunna skalet på apelsinklyftorna. Skiva mango tunt. Skär vårlök snett. Smula fetaost. Grovriv sallad. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan