Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad

Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Kakaopulver

2.0 

msk

Kanel

1.0 

msk

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Kummin hel

1.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Rapsolja kallpressad

0.5 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Sallad:

 

Tomater

3.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Apelsin hel

2.0 

styck

Mango

1.0 

styck

Vårlök

1.0 

styck

Persilja grovhackad

0.5 

dl

Fetaost

50.0 

gram

Anis mald

1.0 

msk

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Isbergssallat

50.0 

gram

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2487 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 437 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 38%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Kakaopulver 2.0 msk 2%

Kanel 1.0 msk 0%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Kummin hel 1.0 msk 1%

Citronskal 1.0 styck 0%

Rapsolja kallpressad 0.5 dl 15%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Sallad:

Tomater 3.0 styck 2%

Rödlök 1.0 styck 2%

Apelsin hel 2.0 styck 6%

Mango 1.0 styck 7%

Vårlök 1.0 styck 0%

Persilja grovhackad 0.5 dl 0%

Fetaost 50.0 gram 6%

Anis mald 1.0 msk 0%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Isbergssallat 50.0 gram 0%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka vitlök och chili. Snedskär kycklingfilé i tre bitar.
  2. Blanda kryddor och vitlök med olja. Gnid in kycklingbitarna med kryddblandningen. Bryn bitarna i stekpanna med lite smör.
  3. Sänk värmen och stek färdigt, cirka 10 minuter. Serveras varm eller kall.
  4. Skär tomat i klyftor. Skär rödlök i tunna ringar. Filéa apelsin, dra av det tunna skalet på apelsinklyftorna. Skiva mango tunt. Skär vårlök snett. Smula fetaost. Grovriv sallad. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad