
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé ört & svartpeppar 500.0 gram 46%
Basilika 1.0 knippe 1%
Parmaskinka skivad 6.0 skivor 15%
Tandpetare Äts ej
Vinsås
Schalottenlök 2.0 st små 2%
Sherry (torr) 1.0 dl 10%
Vatten 2.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 0.5 msk 1%
Tilbehör
Tomater 500.0 gram 8%
Morot 300.0 gram 8%
Sugar snaps 250.0 gram 7%
Broccoli 1.0 huvud 8%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (30 min )
- Banka lätt ut kycklingfiléskivor. Lägg basilikablad och skinka på. Vik dubbel och fäst samman med tandpetare.
- Finhacka schalottenlök. Fräs lök i smör. Tillsätt resterande ingredienser till såsen. Låt sjuda samman tills en god stund tills den reducerats något. Smaka av med salt och peppar.
- Stek kycklingen ett par minuter på varje sida. Häll på såsen som får puttra med ett par minuter.
- Skiva tomat. Skär morötter i mindre bitar. Förväll grönsaker utom tomat lätt i saltat vatten. Låt rinna av. Vid servering steks tomaterna lätt i het panna. Fräs till resterande grönsaker. Krydda med salt och peppar.
- Servera kycklingfiléerna med vinsås och grönsaker. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Tips! Såsen kan redas av med 1/2 tsk arrowrot utrört i lite vatten för simmigare sås. Grönsakerna kan också fräsas utan förvällning längre tid till önskat tuggmotstånd.Kycklingen kan du hitta i frysdisken. Om den är svår att hitta kan du dela kycklingfiléer och krydda med svartpeppar och örter.
Det går bra att byta ut sherry mot rött eller vitt vin.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan