Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé

Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé ört & svartpeppar

500.0 

gram

Basilika

1.0 

knippe

Parmaskinka skivad

6.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

Tandpetare

 

 

 

Vinsås

 

 

 

Schalottenlök

2.0 

st små

Sherry (torr)

1.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

0.5 

msk

 

Tilbehör

 

 

 

Tomater

500.0 

gram

Morot

300.0 

gram

Sugar snaps

250.0 

gram

Broccoli

1.0 

huvud

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 475 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé ört & svartpeppar 500.0 gram 46%

Basilika 1.0 knippe 1%

Parmaskinka skivad 6.0 skivor 15%

Salt och peppar 0%

Tandpetare Äts ej

 

Vinsås 

Schalottenlök 2.0 st små 2%

Sherry (torr) 1.0 dl 10%

Vatten 2.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 0.5 msk 1%

 

Tilbehör 

Tomater 500.0 gram 8%

Morot 300.0 gram 8%

Sugar snaps 250.0 gram 7%

Broccoli 1.0 huvud 8%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Banka lätt ut kycklingfiléskivor. Lägg basilikablad och skinka på. Vik dubbel och fäst samman med tandpetare.
  2. Finhacka schalottenlök. Fräs lök i smör. Tillsätt resterande ingredienser till såsen. Låt sjuda samman tills en god stund tills den reducerats något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek kycklingen ett par minuter på varje sida. Häll på såsen som får puttra med ett par minuter.
  4. Skiva tomat. Skär morötter i mindre bitar. Förväll grönsaker utom tomat lätt i saltat vatten. Låt rinna av. Vid servering steks tomaterna lätt i het panna. Fräs till resterande grönsaker. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kycklingfiléerna med vinsås och grönsaker. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Såsen kan redas av med 1/2 tsk arrowrot utrört i lite vatten för simmigare sås. Grönsakerna kan också fräsas utan förvällning längre tid till önskat tuggmotstånd.

Kycklingen kan du hitta i frysdisken. Om den är svår att hitta kan du dela kycklingfiléer och krydda med svartpeppar och örter.

Det går bra att byta ut sherry mot rött eller vitt vin.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé