Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 146
 
    
                Kcal / portion: 786
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 3142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 38%
Parmesan nyriven 3.0 msk 2%
Vetemjöl till panering 2.0 msk 2%
Ägg 2.0 styck 4%
Matfett (smör) 3.0 msk 9%
Salt 0%
Tillbehör:
Pasta torr 300.0 gram 34%
Tomatsås färdig 4.0 dl 8%
Sugar snaps 150.0 gram 2%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
- Ta av skinnet på kycklingen. Skär den på längden, platta ut något. Vänd bitarna i mjölet. Klappa in och skaka sedan av överflödigt mjöl. Vänd bitarna i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen. Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.
- Koka upp vatten och lägg i sugar snaps. Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.
- Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.
Kockens kommentar
Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Klassiskt är dubbelpanerat kalvkött, till exempel Wienerschnitzel som paneras i ströbröd och Piccata alla milanese som ostpaneras. Läs mer > Om schnitzel.Alternativ
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
- 
                
                    Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfiléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Limekyckling med sellerimosTid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling RydbergTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzelTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ört- och svartpepparkryddad kycklingfiléTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsalladTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Mandarinkyckling på avokadobäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              