Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 135
 
    
                Kcal / portion: 642
 
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 2567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 25%
Mandariner i söt lag konserv 250.0 gram 6%
Avokado 4.0 styck 33%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Chilifrukt röd 2.0 styck 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Matfett till stekning 1.0 gram 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 35%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Finhacka persilja. Öppna mandarinburken, häll bort spadet. Riv limeskal, blanda med pressad juice.  Rensa bort skaft och vitt innanmäte ur chilifrukten och skär i små bitar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i cirka 5 minuter på var sida. Häll mot slutet på limejuice med skal.
- Avokadobädd: Skala och skiva avokado. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek persilja någon minut. Tillsätt avokado, mandarin och chili. Låt allt bli varmt. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Mandarin är en söt citrusfrukt som troligtvis fått sitt namn från det gamla västerländska benämningen på kinesiska ämbetsmän (mandarin), pga likheten med färgen på mandarinernas ämbetsdräkt.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Mandarinkyckling på avokadobädd
- 
                
                    Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfiléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Limekyckling med sellerimosTid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling RydbergTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzelTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ört- och svartpepparkryddad kycklingfiléTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsalladTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Mandarinkyckling på avokadobäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              