Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Smör till stekning

50.0 

gram

Fettupptag vid stekning

0.3 

dl

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl till panering

3.2 

msk

Ägg

1.2 

styck

Ströbröd till panering

1.2 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Kapris

4.0 

msk

Citron juice+fruktkött

4.0 

skivor

Rucolasallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1883 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 376 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 33%

Smör till stekning 50.0 gram Äts ej

Fettupptag vid stekning 0.3 dl 10%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl till panering 3.2 msk 5%

Ägg 1.2 styck 4%

Ströbröd till panering 1.2 dl 14%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 29%

Kapris 4.0 msk 1%

Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%

Rucolasallat 200.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis. Tvätta sallat.
  2. Lägg kycklingfilén på fast underlag, helst med smörpapper under och ovanpå. Banka försiktigt ut filéerna till 1/2-cm tjocka skivor med näven, klubba eller en kastrull.
  3. Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den stekts. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  4. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs några filéer i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt, inte för hög för då svartbränns paneringen eller så blir inte köttet genomstekt och inte för låg för då blir panyren "soggig". Läs mer > Så panerar man. Provlaga en filé om du är ovan.
  5. Stek ett par tre minuter på var sida. Skaka pannan någon gång och kontrollera under stekningen hur undersidan ser ut. Vänd filéerna med stektång när gyllenbruna. Salta och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända. Köttet skall vara precis genomstekt.
  6. Servera schnitzeln med kapris, citronskiva, potatis och sallat. 

Kockens kommentar

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzeln med panering och fettupptag väger tillagad 145 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 320 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Ostpanerad kycklingschnitzel

Wienerschnitzel

Dubbelpanerad kalkonschnitzel

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Dubbelpanerad kycklingschnitzel