Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 33%
Smör till stekning 50.0 gram Äts ej
Fettupptag vid stekning 0.3 dl 10%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl till panering 3.2 msk 5%
Ägg 1.2 styck 4%
Ströbröd till panering 1.2 dl 14%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 29%
Kapris 4.0 msk 1%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
Rucolasallat 200.0 gram 3%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis. Tvätta sallat.
- Lägg kycklingfilén på fast underlag, helst med smörpapper under och ovanpå. Banka försiktigt ut filéerna till 1/2-cm tjocka skivor med näven, klubba eller en kastrull.
- Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den stekts. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
- Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs några filéer i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt, inte för hög för då svartbränns paneringen eller så blir inte köttet genomstekt och inte för låg för då blir panyren "soggig". Läs mer > Så panerar man. Provlaga en filé om du är ovan.
- Stek ett par tre minuter på var sida. Skaka pannan någon gång och kontrollera under stekningen hur undersidan ser ut. Vänd filéerna med stektång när gyllenbruna. Salta och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända. Köttet skall vara precis genomstekt.
- Servera schnitzeln med kapris, citronskiva, potatis och sallat.
Kockens kommentar
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzeln med panering och fettupptag väger tillagad 145 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 320 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.Alternativ
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Dubbelpanerad kycklingschnitzel
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan