Ostpanerad kycklingschnitzel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ostpanerad kycklingschnitzel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Smör till stekning

50.0 

msk

Fettupptag vid stekning

20.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Hårdost riven

2.0 

dl

Vetemjöl

15.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Yoghurt naturell 3%

2.0 

dl

Persilja finhackad

1.0 

dl

Basilika finhackad

1.0 

dl

Chilifrukt grön hackad

1.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Rucolasallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2288 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 442 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 28%

Smör till stekning 50.0 msk Äts ej

Fettupptag vid stekning 20.0 gram 6%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Hårdost riven 2.0 dl 13%

Vetemjöl 15.0 gram 2%

Ägg 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Yoghurt naturell 3% 2.0 dl 5%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Basilika finhackad 1.0 dl 0%

Chilifrukt grön hackad 1.5 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 39%

Rucolasallat 200.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).
  3. Panera: Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i sopptallrik. Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund så att panyren fäster på köttet.
  4. Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
  5. Steka: Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Lägg i filéerna, inte för trångt i pannan. Sänk värmen något.  Stek filéerna 2-5 minuter på var sida beroende på hur utplattade de är. Köttet skall vara genomstekt. Salta och peppra ovansidan när vänd. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen. Tjockare skivor kan vändas flera gånger vilket underlättar genomstekning utan att bränna panyren.

Kockens kommentar

Schnitzel = tunn skiva. Ju tunnare desto kortare stektid. Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar. Filéerna skall bara vara precis genomstekta. Längre tid gör köttet torrt. Läs mer > Så pannsteks kyckling.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 140 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 300 Kcal, varav 47% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Ostpanerad kycklingschnitzel