Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2288 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 28%
Smör till stekning 50.0 msk Äts ej
Fettupptag vid stekning 20.0 gram 6%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Hårdost riven 2.0 dl 13%
Vetemjöl 15.0 gram 2%
Ägg 1.0 styck 3%
Sås:
Yoghurt naturell 3% 2.0 dl 5%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Basilika finhackad 1.0 dl 0%
Chilifrukt grön hackad 1.5 tsk 0%
Salt 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 39%
Rucolasallat 200.0 gram 2%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).
- Panera: Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i sopptallrik. Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund så att panyren fäster på köttet.
- Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
- Steka: Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Lägg i filéerna, inte för trångt i pannan. Sänk värmen något. Stek filéerna 2-5 minuter på var sida beroende på hur utplattade de är. Köttet skall vara genomstekt. Salta och peppra ovansidan när vänd. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen. Tjockare skivor kan vändas flera gånger vilket underlättar genomstekning utan att bränna panyren.
Kockens kommentar
Schnitzel = tunn skiva. Ju tunnare desto kortare stektid. Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar. Filéerna skall bara vara precis genomstekta. Längre tid gör köttet torrt. Läs mer > Så pannsteks kyckling.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 140 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 300 Kcal, varav 47% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Alternativ
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Ostpanerad kycklingschnitzel
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan