 brandy, brandewine, brandy-wine
                brandy, brandewine, brandy-wine
              
                 eau-de-vie de vin, eau-de-vie fine
                eau-de-vie de vin, eau-de-vie fine
              
                 acquavite di vino
                acquavite di vino
              
                 Weinbrand
                Weinbrand
              
Konjak är destillerat vin lagrat på ekfat. Det äldre uttrycket att bränna vin återfinns i engelskans brandy (brandewine, brandy-wine) och holländskans brandewijn. Konjak som smaksatts med fruktessens kan också kallas brandy, t.ex. Apricot Brandy eller Cherry Brandy.
Konjak uppfanns i departementet Charente i Frankrike på 1600-talet, när man upptäckte att dubbeldestillerat vin kunde drickas utan ytterligare rening och att det därför lämpade sig bättre än vanligt vin för export och transport.
Brandy är det internationellt erkända begreppet för destillerat vin som lagrats på ekfat. För att få kallas brandy inom EU, måste spriten lagras minst ett år på stora ekfat eller minst sex månader på ekfat som rymmer högst 1 000 liter.
Cognac är ett registrerat varumärke exklusivt för region Cognac i Frankrike, medan konjak på svenska är ett allmänt begrepp (på franska = eau-de-vie de vin). 
Armagnac är, liksom cognac, ett geografiskt område i södra Frankrike och ett skyddat varumärke för "brandy" som kommer från detta område.
Recept med Om konjak och brandy
Det finns 62 recept med Om konjak och brandy
- 
                
                    Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssåsSvarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svart vinbärsmarmeladTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Steak Diane, entrecote i dianesåsTid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Crêpes med alkohol (rom, calvados e.d.)Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klenäter, friterade småkakorTid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Stjärnkrans med eller utan saffranTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gunillas enkla konjakskulorTid: 15 min (+ 20 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla 
- 
                
                    Morkulla pannstekt på brödkrutongTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerad hummerTid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Svenska hemdelikatesser * 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara