Gratinerad hummer

Foto: Mette Ottosson ¤

Gratinerad hummer

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Hummer med skal kokt

2.0 

styck

 

Fyllning:

 

Majonnäs äkta

1.5 

msk

Cheddar hårdost

100.0 

gram

Vitlök

2.0 

klyftor

Persilja finhackad

1.0 

msk

Paprika grön

0.5 

styck

Konjak/brandy

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så gratineras hummer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 857

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1713 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 488 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 2.0 styck 27%

 

Fyllning:

Majonnäs äkta 1.5 msk 9%

Cheddar hårdost 100.0 gram 21%

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Paprika grön 0.5 styck 1%

Konjak/brandy 1.0 msk 2%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 39%

 

Kockskolan:

Så gratineras hummer > %

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela hummern. Rensa den på allt kött, skär i småbitar. Ta bort magsäck och hjärnan.
  3. Riv ost. Finhacka vitlök, persilja och paprika.
  4. Blanda hummerköttet med övriga ingredienser. Fyll skalen och lägg i en eldfast form.
  5. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter.
  6. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Alternativ

Gratinerade havskräftor

Grillad hummer

Homard Thermidor

Flamberad hummer

Fler recept inom Hummer

Liknande recept som Gratinerad hummer