Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 857

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 2.0 styck 27%
Fyllning:
Majonnäs äkta 1.5 msk 9%
Cheddar hårdost 100.0 gram 21%
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Paprika grön 0.5 styck 1%
Konjak/brandy 1.0 msk 2%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 39%
Kockskolan:
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela hummern. Rensa den på allt kött, skär i småbitar. Ta bort magsäck och hjärnan.
- Riv ost. Finhacka vitlök, persilja och paprika.
- Blanda hummerköttet med övriga ingredienser. Fyll skalen och lägg i en eldfast form.
- Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter.
- Servera tillsammans med ett gott bröd.
Alternativ
Fler recept inom Hummer
Liknande recept som Gratinerad hummer
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt skottarevshummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Per i Holmen
-
Gratinerad hummer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenska hemdelikatesser *
-
Homard Thermidor - gratinerad hummer
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Homard ā l´armoricaine (Homard l´américaine - amerikansk hummer)
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan