Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 4.0 styck 28%
Grönsaksraita:
Tomater 4.0 st stora 4%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Dill 4.0 kvistar 0%
Sås:
Anissprit 15.0 cl 10%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Grädde 1.0 dl 11%
Hummerfond konc. 1.0 msk 1%
Smör kallt 200.0 gram 44%
Kockskolan:
Så kokas hummer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
- Finriv ingefära och limeskal. Finhacka dill.
- Raita: Koka upp vatten och skålla (lägg i)tomaterna 10 sekunder. Spola dem i kallt vatten och skala. Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset. Tärna tomaterna i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
- Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
- Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Är ävenledes en utmärkt förrätt. Halvera i så fall mängden hummer. Kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp.
Köttandelen i en kokt hummer utgör cirka 1/4-del av totalvikten. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Läs mer > Klicka på ingrediens hummer.
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.
Alternativ
Fler recept inom Hummer
Liknande recept som Hummer med ingefärssås
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt skottarevshummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Per i Holmen
-
Gratinerad hummer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenska hemdelikatesser *
-
Homard Thermidor - gratinerad hummer
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Homard ā l´armoricaine (Homard l´américaine - amerikansk hummer)
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan