Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 1004

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4016 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftor kokta 24.0 styck 29%
Smör normalsaltat 250.0 gram 45%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 1%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 6%
Peppar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de är frysta.
- Sätt ugnen på 275°C.
- Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
- Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
- Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.
Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan