Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Havskräftor råa 16.0 styck 28%
Sås:
Grädde 3.0 dl 39%
Wasabipasta } 2.0 tsk 1%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 32%
Kockskolan:
Om utegrillar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut kräftorna ur kyl eller frys och låt de bli rumstempererade.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Sås: Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit något tjockflytande. Vispa ner wasabipasta enligt egen smak. Smaka av med salt.
- Grilla färska kräftor 5-10 minuter på vardera sidan, tills de blivit genomstekta (men inte mer). Färdigkokta grillas 1-2 minuter per sida.
- Servera.
Kockens kommentar
Färska havskräftor kan inte skalas, men väl halveras med kniv om så önskas. Ger god grillyta på köttsidan. Halverade går något fortare att grilla.
Alternativ
Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Grillade havskräftor med wasabisås
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan