Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 0
Recept: 248 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 1%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kräftor levande 20.0 styck 100%
Vatten 3.0 liter Äts ej
Grovt salt 1.2 dl Äts ej
Porter (öl) 33.0 cl Äts ej
Anis hel 3.0 msk Äts ej
Fänkålsfrön hela 2.0 msk Äts ej
Fänkål 1.0 styck Äts ej
Nyköpings brännvin 8.0 cl Äts ej
Dillkronor } 0%
Skapat av: Altia
Kock: Johannes Persson
Tillagning (30 min )
- Hacka fänkål. Koka upp vatten, brännvin och öl.
- Krydda vattnet med salt, fänkål och torkade kryddor. Tillsätt rikligt med dill precis innan kräftorna ska kokas.
Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Kräftlag
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan