Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 0
Recept: 276 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 1%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kräftor frysta 1.0 kilo 100%
Vatten 1.5 liter Äts ej
Salt 0.8 dl Äts ej
Gul lök 1.0 st liten Äts ej
Fänkål 1.0 styck Äts ej
Muscovadosocker 1.0 msk Äts ej
Dillkronor } 50.0 gram Äts ej
Läckö Slottsaquavit 5.0 cl Äts ej
Skapat av: Altia
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Tina kräftor. Låt rinna av.
- Koka upp vatten, salt, lök, fänkål och socker. Låt sjuda under lock i 20 minuter.
- Lägg i dill. Slå på Läckö Slottsaquavit. Låt svalna. Häll över kräftorna. Låt stå i kyl 1 dygn innan servering.
Kockens kommentar
Vi har låtit Peter Jelksäter experimentera med smakerna och i receptet har han låtit dillsnapsen Läckö Slottsaquavit smaksätta kräftlagen.Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan