Kräftlag på Läckö Slottsaquavit

Foto: Altia folkOfolk

Kräftlag på Läckö Slottsaquavit

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kräftor frysta

1.0 

kilo

Vatten

1.5 

liter

Salt

0.8 

dl

Gul lök

1.0 

st liten

Fänkål

1.0 

styck

Muscovadosocker

1.0 

msk

Dillkronor }

50.0 

gram

Läckö Slottsaquavit

5.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Läckö Slottsaquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 0

Recept: 276 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Kräftor frysta 1.0 kilo 100%

Vatten 1.5 liter Äts ej

Salt 0.8 dl Äts ej

Gul lök 1.0 st liten Äts ej

Fänkål 1.0 styck Äts ej

Muscovadosocker 1.0 msk Äts ej

Dillkronor } 50.0 gram Äts ej

Läckö Slottsaquavit 5.0 cl Äts ej

Skapat av: Altia

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Tina kräftor. Låt rinna av.
  2. Koka upp vatten, salt, lök, fänkål och socker. Låt sjuda under lock i 20 minuter.
  3. Lägg i dill. Slå på Läckö Slottsaquavit. Låt svalna. Häll över kräftorna. Låt stå i kyl 1 dygn innan servering.

Kockens kommentar

Vi har låtit Peter Jelksäter experimentera med smakerna och i receptet har han låtit dillsnapsen Läckö Slottsaquavit smaksätta kräftlagen.

Fler recept inom Kräftor

Liknande recept som Kräftlag på Läckö Slottsaquavit