Friterade pankopanerade havskräftor

Foto: ICA Buffé, havskräftor

Friterade pankopanerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Portioner ā 3 st: 4

Havskräftor kokta

12.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid stekning

1.2 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

2.0 

msk

Ägg

1.5 

styck

Panko ströbröd

4.0 

dl

el. ströbröd

 

 

Chilipulver

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

el. ris

3.0 

dl

Persilja

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras skaldjur >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2325 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 4%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 274 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor kokta 12.0 styck 25%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid stekning 1.2 msk 5%

Om fettupptag > %

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Ägg 1.5 styck 4%

Panko ströbröd 4.0 dl 34%

el. ströbröd 0%

Chilipulver 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 29%

el. ris 3.0 dl Äts ej

Persilja 0%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras skaldjur > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "ICA Buffé" under bilden.

  1. Förbered: Skala kokta räkorna. Bryt av huvudet. Klipp med sax skalet på stjärtens undersida. Vik upp och ta ur stjärten. Ta bort analsträngen om så önskas genom att dra skinnköttet på ovansidan (se film).
  2. Koka ris enligt förpackning om sådant önskas.
  3. Dubbelpanera: Häll mjöl på en tallrik och panko på en annan. Pankon bör vara finkornig, stor­kornig mosas försiktigt i mortel, men det skall inte vara pulver. Vispa upp ägg i en skål. Vänd förs i mjöl, sedan i äggsmet och sist i panko. Platta till lätt så att det fäster. Låt vila 5-10 minuter så att paneringen fäster ordentligt. Läs mer > Så panerar man.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Stoppa ner stjärtarna försiktigt i het olja. De är klara på någon minut så snart som skalet blivit gyllenbrunt och krispigt. Stek inte för länge, för då blir köttet segt.
  6. Ta ur med hålslev och låt rinna av på galler eller hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Chilipulver kan också passa.
  7. Friterad persilja kan passa till. Det tar 30 sekunder att fritera. Se recept via länk nedan.
  8. Servera: Skär upp bröd, eller servera med ris.

Kockens kommentar

 Färska havskräftor kan inte skalas utan måste kokas eller halstras först. I stället för panko kan ströbröd eller riven dagsgammalt bröd användas, fast panko blir krispigast. Det går bra att bara enkelpanera och fritera, eller använda frityrsmetspanering (läs mer > Om frityrsmet). Se recept via länk nedan.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kräftorna med panering och fettupptag väger tillagad 215 gram per portion, varav panering 35%. Energimängd 415 Kcal, varav 65% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Grillade havskräftor

Pâte ā friere, fransk frityrsmet

Tempura frityrsmet, tunn japansk smet

Friterad persilja

Fler recept inom Kräftor

Liknande recept som Friterade pankopanerade havskräftor