Kräftskiva - checklista

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kräftskiva - checklista

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 0

Kräftor kokta

 

 

Kryddost 31%

 

 

Andra hårdostar

 

 

Vitt formbröd

 

 

Hårt bröd

 

 

Smör el. margarin

 

 

Dill

 

 

Folköl (3.5%)

 

 

Snaps

 

 

Torrt vitt vin

 

 

Mineralvatten

 

 

Läskedryck

 

 

Kaffepulver

 

 

Engångstallrikar o.d.

 

 

Kräfthattar o.d.

 

 

Soppåsar

 

 

 

Kräfttester

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0

Recept: 0 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: ?%

Fett: ?%

Kolhydrater: ?%

Fibrer: ?%

(Tillagad portion: 0 gram)

Tillagning


Planering:

  1. Inbjudan. Äter alla kräftor? Alternativ.
  2. Hur mkt kräftor? (0,5-1 kg/person).
  3. Ost, bröd och andra tillbehör.
  4. Snaps, öl, vitt vin & alkoholfritt.
  5. Välkomstdrink, tilltugg.
  6. Efterrätt (vattenmelon?), kaffe, avec?
  7. Vickning? Jansson? Kryddstark korv?
  8. Kräftknivar, tallrikar, dukar, servetter.
  9. Lyktor, hattar, haklappar, sånghäften? Soppåsar till avfall. Bord och stolar, regnskydd?

Inför festen:

  1. Tina kräftor? (Tina helst långsamt i kyl).
  2. Kyla snaps och öl.
  3. Laga ev. alternativmat.
  4. Duka och arrangera.

Kockens kommentar

"Helan går..." är Sveriges mest använda skålvisa. Okänt ursprung, men mycket känd och spridd sedan slutet av 1800-talet. Flera tonsättare har skrivit variationer över melodin, bl.a. Franz Lehár.

> Kockskolans sånghäfte,
Om kräftor & kräftor,

Passar till

Hemkokta kräftor

Koka fond på kräftskal

Fler recept inom Kräftor

Liknande recept som Kräftskiva - checklista