Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0
Recept: 0 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: ?%
Fett: ?%
Kolhydrater: ?%
Fibrer: ?%
Tillagning
Planering:
- Inbjudan. Äter alla kräftor? Alternativ.
- Hur mkt kräftor? (0,5-1 kg/person).
- Ost, bröd och andra tillbehör.
- Snaps, öl, vitt vin & alkoholfritt.
- Välkomstdrink, tilltugg.
- Efterrätt (vattenmelon?), kaffe, avec?
- Vickning? Jansson? Kryddstark korv?
- Kräftknivar, tallrikar, dukar, servetter.
- Lyktor, hattar, haklappar, sånghäften? Soppåsar till avfall. Bord och stolar, regnskydd?
Inför festen:
- Tina kräftor? (Tina helst långsamt i kyl).
- Kyla snaps och öl.
- Laga ev. alternativmat.
- Duka och arrangera.
Kockens kommentar
"Helan går..." är Sveriges mest använda skålvisa. Okänt ursprung, men mycket känd och spridd sedan slutet av 1800-talet. Flera tonsättare har skrivit variationer över melodin, bl.a. Franz Lehár.
> Kockskolans sånghäfte,
> Om kräftor & kräftor,
Passar till
Fler recept inom Kräftor
Liknande recept som Kräftskiva - checklista
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade pankopanerade havskräftor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan