Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 453

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1694 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 31%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 63%
Vispgrädde 1.5 dl 32%
Kakaopulver osötad 1.0 msk 1%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Konjak/brandy 1.5 msk 3%
Kockskolan:
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om chokladtryffel > Äts ej
Kock: Gunilla
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
- Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar, lägg i bunke. och smält den i grädden.
- Koka upp grädde. Häll den över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Rör ner vanilj och konjak.
- Låt smeten stelna i cirka 20 minuter eller mer.
- Forma smeten till kulor med tesked. Rulla kulorna i kakao.
- Förvara dem i kylen.
Kockens kommentar
Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept (läs mer > Om ganache). Formade till kulor brukar de benämnas "tryffel" (läs mer > Om tryffel).Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar
Liknande recept som Gunillas enkla konjakskulor
-
Konditorns pralinganache
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladdoppade praliner - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjutna, fyllda chokladpraliner - grundrecept
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel utan tillsatt socker
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Falsk portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gunillas enkla konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla
-
Chokladtryffel med chili- och hallonsmak
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan