Gunillas enkla konjakskulor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gunillas enkla konjakskulor

Lägg till ingredienser

Antal kulor: 12

Mörk choklad

200.0 

gram

Vispgrädde

1.5 

dl

Kakaopulver osötad

1.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Konjak/brandy

1.5 

msk

Kakaopulver osötad

 

 

 

Kockskolan:

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 453

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1694 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 31%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 31 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 63%

Vispgrädde 1.5 dl 32%

Kakaopulver osötad 1.0 msk 1%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Konjak/brandy 1.5 msk 3%

Kakaopulver osötad %

 

Kockskolan:

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

Kock: Gunilla

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min + 20 min )

  1. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar, lägg i bunke. och smält den i grädden.
  2. Koka upp grädde. Häll den över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Rör ner vanilj och konjak.
  3. Låt smeten stelna i cirka 20 minuter eller mer.
  4. Forma smeten till kulor med tesked. Rulla kulorna i kakao.
  5. Förvara dem i kylen.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept (läs mer > Om ganache). Formade till kulor brukar de benämnas "tryffel" (läs mer > Om tryffel).

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Gunillas enkla konjakskulor