Chokladtryffel med nougat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtryffel med nougat

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 20

Grädde

200.0 

gram

Mörk choklad

250.0 

gram

Brun mjuk nougat }

100.0 

gram

Honung

15.0 

gram

Smör rumsvarmt

20.0 

gram

 

Garnering:

 

Mörk choklad

50.0 

gram

Kakaopulver

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

Om nougat >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 488

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 32 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 200.0 gram 24%

Mörk choklad 250.0 gram 42%

Brun mjuk nougat } 100.0 gram 18%

Honung 15.0 gram 2%

Smör rumsvarmt 20.0 gram 5%

 

Garnering:

Mörk choklad 50.0 gram 8%

Kakaopulver 2.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

Om nougat > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Finhacka choklad. Lägg choklad och nougat i en skål.
  2. Koka upp grädde med honung. Slå den varma grädden över choklad-nougaten. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  3. Plasta över bunken. Låt vila minst 3 timmar, helst över natten.
  4. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
  5. Garnering: Smält mörk choklad. Tag lite choklad på händerna och rulla tryfflarna så de blir täckta av choklad. Rulla i kakao. Alternativt rulla direkt i kakaon.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Läs mer > Om ganache.

Tillhörande recept

Ganache, chokladkräm

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Chokladtryffel med nougat