Chokladtryffel med chili-  och hallonsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtryffel med chili- och hallonsmak

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 25

Grädde

125.0 

gram

Hallon frysta sockrade

125.0 

gram

Mörk choklad

400.0 

gram

Chilifrukt röd

0.3 

styck

Honung

20.0 

gram

 

Garnering:

 

Mörk choklad

50.0 

gram

Kakaopulver

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 420

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3100 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 29 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 125.0 gram 15%

Hallon frysta sockrade 125.0 gram 3%

Mörk choklad 400.0 gram 69%

Chilifrukt röd 0.3 styck 0%

Honung 20.0 gram 2%

 

Garnering:

Mörk choklad 50.0 gram 9%

Kakaopulver 2.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > %

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Hacka eller bryt ner choklad i en skål.
  2. Koka upp hallon, grädde, chili och honung. Mixa.
  3. Sila över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt.
  4. Plasta över bunken. Låt vila minst 3 timmar, helst över natt.
  5. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
  6. Garnering: Smält mörk choklad. Tag lite choklad på händerna och rulla tryfflarna så de blir täckta av choklad. Rulla i kakao. Alternativt rulla direkt i kakaon.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Passar till

Ganache, chokladkräm

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Chokladtryffel med chili- och hallonsmak