Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 17%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 70% 75.0 gram 27%
Apelsin hel 0.5 styck 2%
Vispgrädde 0.8 dl 18%
Strösocker 0.5 dl 12%
Hallonsylt 1.5 msk 3%
Smör normalsaltat 20.0 gram 9%
Topping:
Strösocker 1.0 dl 24%
Lakritspulver } 0.5 msk 1%
Kakaopulver osötad 1.5 msk 2%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om chokladtryffel > Äts ej
Kuljärn, kulskärare > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Grovriv apelsinskal. Endast orange kött. Finhacka choklad och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde med socker, sylt och apelsinskal i en kastrull.
- Häll gräddsmeten över chokladen. Låt vila 5-10 minuter. Rör slätt medan det är varmt.
- Ställ in i kylen i minst 3 timmar, helst över natt.
- Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
- Garnering: Blanda toppingingredienserna. Rulla bollarna i toppingen.
Kockens kommentar
Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (ganache), bestående av choklad och grädde, ibland även smör, socker eller honung och andra smaksättare som likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen. Som alltid missbrukas ursprungnamnen och "tryffel" används till lite vad som helst för att det låter fint.
Passar till
Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar
Liknande recept som Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
-
Konditorns pralinganache
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladdoppade praliner - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjutna, fyllda chokladpraliner - grundrecept
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel utan tillsatt socker
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Falsk portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gunillas enkla konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla
-
Chokladtryffel med chili- och hallonsmak
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan