 chocolate truffles
                chocolate truffles
              
                 Truffes au chocolat
                Truffes au chocolat
              
                 Tartufi di cioccolato
                Tartufi di cioccolato
              
                 Schokoladentrüffel
                Schokoladentrüffel
              
                 Trufas de chocolate
                Trufas de chocolate
              
                Grupper inom
                Om chokladkonfektyrer:
              
              
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            
Chokladtryffel är en liten chokladboll av smält mörk choklad tillsammans med grädde, så kallad ganache (läs mer > Om ganache, chokladkräm). Ibland bara kallad tryffel, vilket inte skall förväxlas med tryffelsvamp. Namnet för att chokladbollarna brukar vara lite knöliga som en tryffelsvamp (läs mer > Om tryfflar). Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
SÅ TILLREDS CHOKLADTRYFFEL
- Ingredienser: Choklad och grädde. Andelen choklad/grädde måste vara ganska hög (2:1) för att få fast massa som kan rullas till bollar. En mindre mängd smör brukar ingå vilket ger blank yta. Kan smaksättas på allehanda sätt - med socker, flingsalt, honung, vanilj, lakrits, konjak, rom, likör med mera enligt egen smak. Sälta gör att bitter choklad upplevs sötare och syra balanserar sötman.
- Tillredning: Grädde och smör hettas upp och hälls över hackad choklad som får stå i 5 minuter innan smeten rörs om och smaksättare tillsätts.
- Forma: Kall smet formas till bollar och brukar rullas i kakao, socker eller annat för att inte kladda. Ställs kallt innan servering.
- Serveras som godis, gärna till kaffet efter en god middag.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-09
Läs mer
Film: Soft ganach & firm ganache truffle
Recept med Om chokladtryffel
Det finns 10 recept med Om chokladtryffel
- 
                
                    Lakritstryffel utan tillsatt sockerTid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Chokladtryffel med nougatTid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtryffel med kokosflingorTid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mjölkchokladtryfflar med saffransmakTid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtryffel med chili- och hallonsmakTid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjanTid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Gunillas enkla konjakskulorTid: 15 min (+ 20 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla 
- 
                
                    Falsk portvinstryffelTid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtryffel med smak av apelsin och lakritsTid: 20 min (+ 3 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara