Mjölkchokladtryfflar med saffransmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mjölkchokladtryfflar med saffransmak

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 30

Mjölkchoklad

440.0 

gram

Grädde

200.0 

gram

Saffran

0.5 

förp.

Smör rumsvarmt

20.0 

gram

 

Garnering:

 

Vit choklad

50.0 

gram

Florsocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 513

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3767 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 37%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 24 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölkchoklad 440.0 gram 66%

Grädde 200.0 gram 20%

Saffran 0.5 förp. 0%

Smör rumsvarmt 20.0 gram 4%

 

Garnering:

Vit choklad 50.0 gram 8%

Florsocker 2.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Finhacka choklad, lägg i bunke.
  2. Koka upp grädde med saffran. Slå det över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  3. Plasta över. Ställ svalt, inte kallt i minst 3 timmar, helst över natt.
  4. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
  5. Garnering: Smält lite vit choklad. Ta lite choklad i handen och rulla bollarna så att chokladen täcker runt om. Rulla i florsocker. Alternativt rulla direkt i florsocker.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Passar till

Ganache, chokladkräm

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Mjölkchokladtryfflar med saffransmak