Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1872 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 19%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matlagningsgrädde 2.5 dl 21%
Mörk choklad 225.0 gram 64%
Canderel strö } 1.0 dl 2%
Lakritspulver } 2.0 msk 2%
Hallonpuré 1.0 dl %
Smör rumsvarmt 20.0 gram 8%
Garnering:
Kakaopulver osötad 2.0 msk 3%
Kockskolan:
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om chokladtryffel > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kuljärn, kulskärare > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Hallonpuré: Mixa färska eller tinade hallon och sila dem fria från kärnor.
- Finhacka choklad och lägg i en skål.
- Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner sötningsmedel och lakritspulver.
- Häll purén över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
- Ställ in i kylskåp i minst 3 timmar, helst över natt.
- Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna. Rulla dem i kakaopulver.
Kockens kommentar
Lakritspulver kan bland annat köpas i välsorterade hälsokostbutiker. Kan alternativt ersättas med salmiak- eller hockeypulver. Canderel kan bytas ut mot socker. Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.Sockerfria godisalternativ
Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar
Liknande recept som Lakritstryffel utan tillsatt socker
-
Konditorns pralinganache
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladdoppade praliner - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjutna, fyllda chokladpraliner - grundrecept
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel utan tillsatt socker
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Falsk portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gunillas enkla konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla
-
Chokladtryffel med chili- och hallonsmak
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan