Chokladtryffel med kokosflingor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtryffel med kokosflingor

Lägg till ingredienser

Antal bollar: 12

Mörk choklad 70%

200.0 

gram

Vispgrädde

1.5 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Hallonsylt

0.5 

dl

 

Garnityr:

 

Kokosflingor

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om chokladtryffel >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 462

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 70% 200.0 gram 51%

Vispgrädde 1.5 dl 24%

Strösocker 0.5 dl 8%

Hallonsylt 0.5 dl 5%

 

Garnityr:

Kokosflingor 1.0 dl 11%

 

Kockskolan:

Om chokladtryffel > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Finhacka choklad och lägg i bunke.
  2. Koka upp grädde med socker och sylt.
  3. Häll gräddsmeten över chokladen. Låt vila 5-10 minuter. Rör slätt medan det är varmt. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar.
  4. Rosta kokos hastigt (stek i torr panna). Lägg över på tallrik för att kallna.
  5. Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosflingorna. Ställ kallt tills servering.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar

Liknande recept som Chokladtryffel med kokosflingor