Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 462

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 32%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mörk choklad 70% 200.0 gram 51%
Vispgrädde 1.5 dl 24%
Strösocker 0.5 dl 8%
Hallonsylt 0.5 dl 5%
Garnityr:
Kokosflingor 1.0 dl 11%
Kockskolan:
Om chokladtryffel > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Finhacka choklad och lägg i bunke.
- Koka upp grädde med socker och sylt.
- Häll gräddsmeten över chokladen. Låt vila 5-10 minuter. Rör slätt medan det är varmt. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar.
- Rosta kokos hastigt (stek i torr panna). Lägg över på tallrik för att kallna.
- Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosflingorna. Ställ kallt tills servering.
Kockens kommentar
Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.Fler recept inom Chokladtryffel, praliner, bollar
Liknande recept som Chokladtryffel med kokosflingor
-
Konditorns pralinganache
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladdoppade praliner - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjutna, fyllda chokladpraliner - grundrecept
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel utan tillsatt socker
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Falsk portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gunillas enkla konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla
-
Chokladtryffel med chili- och hallonsmak
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mjölkchokladtryffel med smak av calvados och timjan
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan