Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 85
 
    
                Kcal / portion: 85
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 511 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Saft koncentrerad 2.0 dl 84%
Vatten 4.0 dl 0%
Potatismjöl 2.0 msk 16%
Kockskolan:
Om saftsås > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Blanda samman saft och vatten i en kastrull och rör ner potatismjöl. Låt koka upp under omrörning. Passa noga! När första bubblan syns är saftsåsen klar.
- Serveras varm eller kall till efterrätter som risgrynspudding eller ris ā la Malta. Se recept via länk nedan.
Passar till
Fler recept inom Saftsås, bärsås
Liknande recept som Saftsås
- 
                
                    Körsbärssås till kött eller dessertTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    SaftsåsTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Enkel bärsås (efterrättssås)Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Konjaksblåbärssås till efterrättTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    