Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 85

GBR (GI) / port: 4
Recept: 511 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Saft koncentrerad 2.0 dl 84%
Vatten 4.0 dl 0%
Potatismjöl 2.0 msk 16%
Kockskolan:
Om saftsås > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Blanda samman saft och vatten i en kastrull och rör ner potatismjöl. Låt koka upp under omrörning. Passa noga! När första bubblan syns är saftsåsen klar.
- Serveras varm eller kall till efterrätter som risgrynspudding eller ris ā la Malta. Se recept via länk nedan.
Passar till
Fler recept inom Saftsås, bärsås
Liknande recept som Saftsås
-
Körsbärssås till kött eller dessert
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel bärsås (efterrättssås)
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Konjaksblåbärssås till efterrätt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan