Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1227 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Till dessert
Bigarråer, sötkörsbär 600.0 gram 30%
eller 10.0 dl %
Strösocker 0.7 dl 22%
Majsstärkelse 1.0 tsk 1%
Citronjuice 0%
Till kött
Surkörsbär, klarbär, moreller 500.0 gram Äts ej
Strösocker 1.3 dl 40%
Vatten 0.5 dl 0%
Röd vinbärsgelé 1.5 msk 6%
Kockskolan:
Om körsbär > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "SweetNSpicyLiving" under bilden. Körsbärssås passar bra till kött, särskilt till viltkött och anka. Surkörsbär rekommenderas vilket ger söt-syrlig smak. Till dessertsås rekommenderas sötkörsbär (bigarråer). Läs mer > klicka på ingrediens.- Till dessert (filmreceptet)
- Skölj av och kärna ur bären. Tillsätt socker, stärkelse och citronjuice (enligt egen smak). Rör om. Låt småkoka i 10-15 minuter. Smaka av. Serveras ljummen till kalla desserter till exempel glass.
- Till kött
- Skölj av och kärna ur bären. Tillsätt socker och vatten. Låt småkoka 8-10 minuter. Tillsätt gelé och låt koka i ytterligare 5 minuter. Serveras varm till anka, vildfågel eller viltkött.
Kockens kommentar
2023-04
Passar till
Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Fler recept inom Saftsås, bärsås
Liknande recept som Körsbärssås till kött eller dessert
-
Körsbärssås till kött eller dessert
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel bärsås (efterrättssås)
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Konjaksblåbärssås till efterrätt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan