Konjaksblåbärssås till efterrätt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Konjaksblåbärssås till efterrätt

Lägg till ingredienser

Antal dl: 2

Blåbär färska

3.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Konjak/brandy

2.5 

msk

Maizena ljus

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 190

GBR (GI) / port: 5

Recept: 379 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 123 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåbär färska 3.0 dl 25%

Strösocker 0.5 dl 50%

Konjak/brandy 2.5 msk 20%

Maizena ljus 2.0 tsk 5%

Tillagning (10 min )

  1. Blanda socker, konjak och blåbär i en kastrull. låt koka upp på medellåg värme.
  2. Tag av från plattan och tillsätt 2 tsk maizena om såsen önskas tjockare.
  3. Servera blåbärssåsen till pajer, mousse, puddingar eller pannkakor.

Passar till

Efterrätter t.ex. cheesecake

Fler recept inom Saftsås, bärsås

Liknande recept som Konjaksblåbärssås till efterrätt