Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 154
 
    
                Kcal / portion: 190
 
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 379 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blåbär färska 3.0 dl 25%
Strösocker 0.5 dl 50%
Konjak/brandy 2.5 msk 20%
Maizena ljus 2.0 tsk 5%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Blanda socker, konjak och blåbär i en kastrull. låt koka upp på medellåg värme. 
- Tag av från plattan och tillsätt 2 tsk maizena om såsen önskas tjockare.
- Servera blåbärssåsen till pajer, mousse, puddingar eller pannkakor.
Passar till
Fler recept inom Saftsås, bärsås
Liknande recept som Konjaksblåbärssås till efterrätt
- 
                
                    Körsbärssås till kött eller dessertTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    SaftsåsTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Enkel bärsås (efterrättssås)Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Konjaksblåbärssås till efterrättTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    