Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 190

GBR (GI) / port: 5
Recept: 379 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blåbär färska 3.0 dl 25%
Strösocker 0.5 dl 50%
Konjak/brandy 2.5 msk 20%
Maizena ljus 2.0 tsk 5%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Blanda socker, konjak och blåbär i en kastrull. låt koka upp på medellåg värme.
- Tag av från plattan och tillsätt 2 tsk maizena om såsen önskas tjockare.
- Servera blåbärssåsen till pajer, mousse, puddingar eller pannkakor.
Passar till
Fler recept inom Saftsås, bärsås
Liknande recept som Konjaksblåbärssås till efterrätt
-
Körsbärssås till kött eller dessert
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel bärsås (efterrättssås)
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Konjaksblåbärssås till efterrätt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan