Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 86

GBR (GI) / port: 12
Recept: 86 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bär sockerfrysta 100.0 gram 100%
eller %
Bär färska 0%
Socker? 0%
Vatten 0%
Rom? %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (6 min )
- Tag lämplig mängd av valfri bärsort. Fryst eller färsk.
- Mixa bären i matberedare, eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten, så att såsen blir lagom tjockflytande.
- Smaka av med socker om bären är färska. Djufrysta bär är i allmänhet redan tillräckligt sötade. För "vuxensmak" späd t.ex. med rom, eller konjak i stället för vatten.
- Serveras ljummen eller kyld till efterrätt.
Kockens kommentar
Fler recept inom Saftsås, bärsås
Liknande recept som Enkel bärsås (efterrättssås)
-
Körsbärssås till kött eller dessert
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel bärsås (efterrättssås)
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Konjaksblåbärssås till efterrätt
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan