Enkel bärsås (efterrättssås)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel bärsås (efterrättssås)

Lägg till ingredienser

Antal dl: 1

Bär sockerfrysta

100.0 

gram

eller

 

 

Bär färska

 

 

Socker?

 

 

Vatten

 

 

Rom?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 86

GBR (GI) / port: 12

Recept: 86 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Bär sockerfrysta 100.0 gram 100%

eller %

Bär färska 0%

Socker? 0%

Vatten 0%

Rom? %

Tillagning (6 min )

  1. Tag lämplig mängd av valfri bärsort. Fryst eller färsk.
  2. Mixa bären i matberedare, eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten, så att såsen blir lagom tjockflytande.
  3. Smaka av med socker om bären är färska. Djufrysta bär är i allmänhet redan tillräckligt sötade. För "vuxensmak" späd t.ex. med rom, eller konjak i stället för vatten.
  4. Serveras ljummen eller kyld till efterrätt.

Kockens kommentar

Fler recept inom Saftsås, bärsås

Liknande recept som Enkel bärsås (efterrättssås)