Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rådjursstek

700.0 

gram

el. hjortstek

 

 

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Marinad:

 

Gul lök hackad

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Morot

1.0 

styck

Rödvin till gryta

8.0 

dl

Kryddpeppar hel

5.0 

styck

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

Lagerblad

2.0 

blad

 

Sås:

 

Grädde

3.0 

dl

Maizena ljus

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Sallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas rådjursstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Capitel de´Roari Amarone

Kryddigt rött vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 781

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 646 gram)

Ingredienser

Visa:

Rådjursstek 700.0 gram 22%

el. hjortstek 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 6%

Salt 0%

 

Marinad:

Gul lök hackad 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Morot 1.0 styck 1%

Rödvin till gryta 8.0 dl 20%

Kryddpeppar hel 5.0 styck 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

 

Sås:

Grädde 3.0 dl 35%

Maizena ljus 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 17%

Sallat 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så lagas rådjursstek > Äts ej

Tillagning (2 tim 30 min + 48 tim )

  1. Marinera: Lägg steken i en bunke (fryst stek behöver ej tinas). Hacka morot och lök. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn. Vänd köttet en gång per dag.
  2. Dag 3: Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om på medelhög värme. Salta köttet och tillsätt hälften av marinaden och låt köttet bräsera (steka) under lock på låg värme i ca 1½ timme. Späd med resten av marinaden under tiden.
  3. Koka potatis och förbered grönsaker under tiden.
  4. Sås: Häll grädde i en kastrull. Smaksätt med silad marinad, salt och peppar. Låt småkoka i 3-5 minuter.

Tillbehörsalternativ

Stekt svamp

Hjortron med valnötter

Syltade kantareller

Hasselbackspotatis

Körsbärssås till kött eller dessert

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek