Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 781

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rådjursstek 700.0 gram 22%
Matfett till stekning 2.0 msk 6%
Salt 0%
Marinad:
Gul lök hackad 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Morot 1.0 styck 1%
Rödvin till gryta 8.0 dl 20%
Kryddpeppar hel 5.0 styck 0%
Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Sås:
Grädde 3.0 dl 35%
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 17%
Sallat 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så lagas rådjursstek > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim 30 min + 48 tim )
- Marinera: Lägg steken i en bunke (fryst stek behöver ej tinas). Hacka morot och lök. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn. Vänd köttet en gång per dag.
- Dag 3: Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om på medelhög värme. Salta köttet och tillsätt hälften av marinaden och låt köttet bräsera (steka) under lock på låg värme i ca 1½ timme. Späd med resten av marinaden under tiden.
- Koka potatis och förbered grönsaker under tiden.
- Sås: Häll grädde i en kastrull. Smaksätt med silad marinad, salt och peppar. Låt småkoka i 3-5 minuter.
Tillbehörsalternativ
Fler recept inom Hjort, rådjur
Liknande recept som Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
-
Tjälknöl på hjort
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Hjortytterlår med basilikamarinad
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortskav i senapssås med potatisstomp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Rådjur med moscylinder och mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan