Hjortskav i senapssås med potatisstomp

Foto: Spisa.nu ¤

Hjortskav i senapssås med potatisstomp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjortrostbiff

600.0 

gram

Senap svensk

2.5 

msk

Vispgrädde

7.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Maizena ljus

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Smör

30.0 

gram

Salt

 

 

Blandsallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1063

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4253 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjortrostbiff 600.0 gram 15%

Senap svensk 2.5 msk 2%

Vispgrädde 7.0 dl 59%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Maizena ljus 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 13%

Mjölk 1.0 dl 1%

Smör 30.0 gram 5%

Salt 0%

Blandsallat 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning

  1. Potatisstomp (potatismos): Skala, koka och mosa potatis. Späd med mjölk till lagom konsistens och smaksätt med smör och salt. 
  2. Skav: Tina hjort till hälften. Skär det halvtinade köttet i tunna skivor. Salta och peppra.
  3. Bryn köttet i smör. Rör ned senap och vispgrädde i skavet. Låt puttra en liten stund. Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten.
  4. Serveras med potatisstomp och en god sallad.

Kockens kommentar

Potatisstomp/stomppotatis är ett gammalt uttryck för potatismos. Stompa (eng. stomp, stamp) är ett uttryck för att stöta i jämn takt. Jämför jazzmusikens stomp = kraftigt stampande, hastigt tempo och markerad rytm. Läs mer > Så kokas potatis.

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Hjortskav i senapssås med potatisstomp