För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rådjur med moscylinder och mögelost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rådjursfilé ytterfilé

800.0 

gram

el. hjortfilé

 

 

Salt

 

 

Pepparmix

 

 

 

Sås:

 

Konjak/brandy

2.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

Sojasås

1.0 

tsk

Steksky

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Mjölk

1.0 

dl

Sockerbönor

250.0 

gram

Grönmögelost

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas rådjursstek >

 

 

Matcylinder (6cm bred) >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jacobsdal Pinotage

Smakrikt rött vin
Pris: 112 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2413 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Rådjursfilé ytterfilé 800.0 gram 33%

el. hjortfilé 0%

Salt 0%

Pepparmix %

 

Sås:

Konjak/brandy 2.0 msk 3%

Vatten 2.0 dl 0%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Sojasås 1.0 tsk 0%

Steksky 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 22%

Smör normalsaltat 4.0 msk 16%

Mjölk 1.0 dl 2%

Sockerbönor 250.0 gram 4%

Grönmögelost 100.0 gram 18%

 

Kockskolan:

Så lagas rådjursstek > %

Matcylinder (6cm bred) > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Låt köttet helst bli rumsvarmt (cirka 17°C). Det tar ungefär 4 timmar per kilo kött. Beräkna närmare 1 timme längre tillagningstid om kylskåpskallt. Läs mer > Om rumstemperering.
  2.  Sätt ugnen på 180°C.
  3. Kött: Putsa filén fri från hinnor. Klappa in salt och pepparblandning i köttet. Lägg filén i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Sätt in i ugn till kärntemperatur 60°C (läs mer > Om inner­temperaturer) i cirka en halvtimme. Tag ut och låt vila minst 20 minuter utan att täcka över.
  4. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt eller i mixer. Blanda i smör, salta och peppra. Späd med mjölk till lagom konsistens, som skall vara ganska fast för stabil cylinderform.
  5. Koka bönorna i lättsaltat vatten några minuter.
  6. Sås: Häll konjak, vatten+fond och lite steksky från köttet i en kastrull. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och kryddor.
  7. Uppläggning: Fyll en ringform med mos och tryck ut en moscylinder på varje tallrik. Dekorera med sockerbönorna ovanpå. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg vid sidan om tillsammans med sås och en bit ost.

Kockens kommentar

Läs mer om tillagning rådjur, se > Så lagas rådjursstek.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Rådjur med moscylinder och mögelost