För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hjortrostbiff

800.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Morot

4.0 

st små

Palsternacka

4.0 

st små

Rotselleri

400.0 

gram

 

Matolja (rapsolja)

1.0 

dl

Senapsfrön gula

1.0 

tsk

Apelsinjuice färskpressad ¤

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 457 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjortrostbiff 800.0 gram 35%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Morot 4.0 st små 3%

Palsternacka 4.0 st små 11%

Rotselleri 400.0 gram 4%

 

Matolja (rapsolja) 1.0 dl 33%

Senapsfrön gula 1.0 tsk 1%

Apelsinjuice färskpressad ¤ 2.0 dl 4%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Vatten 1.0 dl 0%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta kött. Stek runt om. Tag upp och peppra det.
  2. Stick i en termometer. Sätt in i ugnen. Kärntemperaturen ska vara 57°C när det är klart.
  3. Skala rotsaker. Dela eventuellt morötter och palsternackor om de är ojämna i storlek. Skär rotselleri i stavar.
  4. Hetta upp en stekpanna. Häll i olja och senapsfrö. När fröna börjar ”poppa” läggs rotsakerna i och ges lite färg. Häll i juice, vatten, kalvfond och vinäger. Koka ihop tills rotsakerna känns mjuka.
  5. Skiva upp rostbiffen. Smaka av vinaigretten med salt och peppar. Servera.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette