Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2626 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hjort ytterlår 1.0 kilo 37%
Marinad
Olivolja 2.0 dl 57%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 5%
Basilika 1.0 kruka 0%
Gräslök 1.0 kruka 0%
Garnering
Parmesan 0%
Skapat av: Äleby Gård
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 150°C. Bryn viltköttet i stekpanna. Strö över lite salt och svartpeppar. Sätt stektermometer. Ställ i ugnen tills temperaturen ligger runt 56-58°C.
- Ta ut och låt det kallna. Skiva det tunt då det kallnat.
- Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Pressa i vitlök efter smak.
- Häll lite marinad i botten på ett uppläggsfat med kant. Vänd ner köttskivorna så att marinaden finns under, mellan och ovanpå köttskivorna. Häll på mer om så behövs.
- Dekorera med svarta oliver och örtmarinerade vitlöksklyftor (finns på burk). Grovt riven parmesanost och några färska basilikablad läggs uppepå innan servering.
Kockens kommentar
Allt kan förberedas dagen innan, förutom de sista basilikabladen och osten. Som tillbehör är det gott med potatisgratäng utan vitlök, en grön blandad sallad eller en fräsch potatissallad (under den varmare årstiden) och lite aiolisås (blanda äkta majonäs, creme fraiche, pressad vitlök och lite klippt basilika).Fler recept inom Hjort, rådjur
Liknande recept som Hjortytterlår med basilikamarinad
-
Tjälknöl på hjort
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Hjortytterlår med basilikamarinad
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortskav i senapssås med potatisstomp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Rådjur med moscylinder och mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan