För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Spisa.nu ¤

Hjortytterlår med basilikamarinad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Hjort ytterlår

1.0 

kilo

 

Marinad

 

 

 

Olivolja

2.0 

dl

Balsamvinäger röd }

1.0 

dl

Basilika

1.0 

kruka

Gräslök

1.0 

kruka

Vitlök torkad

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Garnering

 

 

 

Oliver svarta avrunna

 

 

Vitlök i olja konserv

 

 

Parmesan

 

 

Basilika färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 17%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 178 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjort ytterlår 1.0 kilo 37%

 

Marinad 

Olivolja 2.0 dl 57%

Balsamvinäger röd } 1.0 dl 5%

Basilika 1.0 kruka 0%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Garnering 

Oliver svarta avrunna 0%

Vitlök i olja konserv 0%

Parmesan 0%

Basilika färsk 0%

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Bryn viltköttet i stekpanna. Strö över lite salt och svartpeppar. Sätt stektermometer. Ställ i ugnen tills temperaturen ligger runt 56-58°C.
  2. Ta ut och låt det kallna. Skiva det tunt då det kallnat.
  3. Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Pressa i vitlök efter smak.
  4. Häll lite marinad i botten på ett uppläggsfat med kant. Vänd ner köttskivorna så att marinaden finns under, mellan och ovanpå köttskivorna. Häll på mer om så behövs.
  5. Dekorera med svarta oliver och örtmarinerade vitlöksklyftor (finns på burk). Grovt riven parmesanost och några färska basilikablad läggs uppepå innan servering.

Kockens kommentar

Allt kan förberedas dagen innan, förutom de sista basilikabladen och osten. Som tillbehör är det gott med potatisgratäng utan vitlök, en grön blandad sallad eller en fräsch potatissallad (under den varmare årstiden) och lite aiolisås (blanda äkta majonäs, creme fraiche, pressad vitlök och lite klippt basilika).
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Hjortytterlår med basilikamarinad