För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rådjursstek

600.0 

gram

Sidfläsk rökt

75.0 

gram

Trattkantareller

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Enbär }

4.0 

styck

Viltfond koncentrerad

3.0 

msk

Vatten till gryta

1.0 

liter

Rött vin

2.0 

dl

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Grädde

3.0 

dl

Vita bönor konserverad

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas rådjursstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2744 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 629 gram)

Ingredienser

Visa:

Rådjursstek 600.0 gram 22%

Sidfläsk rökt 75.0 gram 11%

Trattkantareller 100.0 gram 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Morot 1.0 styck 1%

Enbär } 4.0 styck 0%

Viltfond koncentrerad 3.0 msk 3%

Vatten till gryta 1.0 liter 0%

Rött vin 2.0 dl 6%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Grädde 3.0 dl 39%

Vita bönor konserverad 400.0 gram 16%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så lagas rådjursstek > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Kött: Skär kött i grytbitar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör på högsta värme. Bryn köttet väl. Lägg över i gryta.
  3. Tärna fläsk och stek det i hög värme. Lägg i grytan. 
  4. Gör ren pannan och torka av. Stek kantarellerna torra i hög värme. När svampen inte längre släpper ifrån sig fukt tillsätts smör. Stek svampen i rikligt med smör till fin mörk färg. Vänd och rör om många gånger. Lägg i grytan.
  5. Skala lök och morot. Skär i bitar. Lägg i grytan.
  6. Gryta: Tillsätt även enbär, vatten, fond och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns mört.
  7. Smaka av med salt och peppar. Rör ut lite maizena i lite kallt vatten och tillsätt om tjockare sky önskas. Låt koka 3 minuter.
  8. Tillbehör: Skala och hacka vitlök. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera: Garnera med lite hackad persilja. 

Kockens kommentar

Läs mer om tillagning rådjurskött, se > Så lagas rådjur.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor