Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rådjursstek 600.0 gram 22%
Sidfläsk rökt 75.0 gram 11%
Trattkantareller 100.0 gram 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Morot 1.0 styck 1%
Enbär } 4.0 styck 0%
Viltfond koncentrerad 3.0 msk 3%
Vatten till gryta 1.0 liter 0%
Rött vin 2.0 dl 6%
Tillbehör:
Grädde 3.0 dl 39%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 16%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Så lagas rådjursstek > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Kött: Skär kött i grytbitar.
- Hetta upp en stekpanna med smör på högsta värme. Bryn köttet väl. Lägg över i gryta.
- Tärna fläsk och stek det i hög värme. Lägg i grytan.
- Gör ren pannan och torka av. Stek kantarellerna torra i hög värme. När svampen inte längre släpper ifrån sig fukt tillsätts smör. Stek svampen i rikligt med smör till fin mörk färg. Vänd och rör om många gånger. Lägg i grytan.
- Skala lök och morot. Skär i bitar. Lägg i grytan.
- Gryta: Tillsätt även enbär, vatten, fond och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns mört.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ut lite maizena i lite kallt vatten och tillsätt om tjockare sky önskas. Låt koka 3 minuter.
- Tillbehör: Skala och hacka vitlök. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Garnera med lite hackad persilja.
Kockens kommentar
Läs mer om tillagning rådjurskött, se > Så lagas rådjur.Fler recept inom Hjort, rådjur
Liknande recept som Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
-
Tjälknöl på hjort
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Hjortytterlår med basilikamarinad
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortskav i senapssås med potatisstomp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Rådjur med moscylinder och mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan