Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 234

GBR (GI) / port: 2
Recept: 934 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Hjortron 250.0 gram 14%
Valnötskärnor 100.0 gram 72%
Agavesirap 2.0 msk 14%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Lättina hjortron. Grovhacka valnötter.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna någon minut tills de fått lite färg.
- Blanda nötter med hjortron och agave. Är hjortronen redan tidigare sötade används inte sirapen.
Kockens kommentar
Passar till kött, i synnerhet viltkött.
Passar till
Fler recept inom Sylt ¤
Liknande recept som Hjortron med rostade valnötter
-
Grundrecept sylt av blöta bär - Hallonsylt, jordgubbssylt, björnbärssylt m.fl.
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grundrecept sylt av fasta bär - Blåbärssylt, krusbärssylt, vinbärssylt m.fl.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt lingonsylt
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårörda lingon, krösamos
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Drottningsylt med en touch av lime
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hallon- och vinbärssylt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Björnbärssylt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Tranbärssylt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rårörda tranbär
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cranberry sauce, tranbärssylt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan