Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 217
 
    
                Kcal / portion: 230
 
    
                GBR (GI) / port: 17
Recept: 4596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tranbär färska 1.0 kilo 10%
eller 17.0 dl %
Strösocker 1.0 kilo 88%
eller 9.5 dl %
Vatten 2.5 dl 0%
Smaksättningsalternativ:
Kanelstång 10 cm 4.0 styck 2%
Muskot 2.0 krm 0%
Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%
Apelsin hel 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Food Network" under bilden ovan.- Rensa och skölj av bären.
- Koka: Häll socker och vatten i en kastrull. Rör om och låt koka upp. Tillsätt bär och kryddor enligt egen smak (se kommentar). Låt småkoka i 10-15 minuter tills bären är mjuka och fått lagom konsistens enligt egen smak. Smaka av.
- Servera: Häll upp i serveringsskål eller i väl rengjorda burkar med lock. Servera sylten kall till mat eller dessert på motsvarande sätt som lingonsylt. I USA vanligt tillbehör till kalkon.
Kockens kommentar
I filmen smaksätts sylten med kanel, muskot och kryddpeppar men använd kryddning enligt egen smak. Okryddad blir sylten mer lik lingonsylt. Ett alternativ är att använda apelsinjuice i stället för vatten och tillsätta även i orange apelsinskal. Andra bär kan blandas med i sylten till exempel hallon. Mängd socker också enligt egen smak.Cranberry sauce är för nordamerikanen vad lingonsylt är för nordeuropén. Tillagas och används på samma sätt. I Nordamerika odlas tranbär för tillverkning av tranbärssylt. Denna sylt skiljer sig dock från hemlagad i det att den är finmosad och geléaktig. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Sylt ¤
Liknande recept som Cranberry sauce, tranbärssylt
- 
                
                    Grundrecept sylt av blöta bär - Hallonsylt, jordgubbssylt, björnbärssylt m.fl.Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Grundrecept sylt av fasta bär - Blåbärssylt, krusbärssylt, vinbärssylt m.fl.Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Kokt lingonsyltTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Rårörda lingon, krösamosTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Drottningsylt med en touch av limeTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hallon- och vinbärssyltTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    BjörnbärssyltTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    TranbärssyltTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Rårörda tranbärTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Cranberry sauce, tranbärssyltTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    