Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 8
Recept: 488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tranbär frysta utan socker 225.0 gram 21%
Strösocker 1.0 dl 78%
Timjan färskhackad 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Om sylt > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Färska bär sköljs och rensas i bunke med vatten.
- Blanda ingredienserna i en bunke.
- Låt stå och dra innan serveringen. Gärna ett dygn eller så. Hållbar en vecka.
- Serveras kall.
Kockens kommentar
Passar till kött, särskilt viltkött.
Passar till
Fler recept inom Sylt ¤
Liknande recept som Rårörda tranbär
-
Grundrecept sylt av blöta bär - Hallonsylt, jordgubbssylt, björnbärssylt m.fl.
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grundrecept sylt av fasta bär - Blåbärssylt, krusbärssylt, vinbärssylt m.fl.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt lingonsylt
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårörda lingon, krösamos
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Drottningsylt med en touch av lime
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hallon- och vinbärssylt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Björnbärssylt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Tranbärssylt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rårörda tranbär
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cranberry sauce, tranbärssylt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan