Stekt svamp - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt svamp - grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp

250.0 

gram

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0

Recept: 68 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp 250.0 gram 100%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svampen. Skölj den inte. Skär i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek svampen i torr panna tills svampen inte släpper mer fukt.
  3. Höj temperaturen något och tillsätt matfett (smör). Stek svampen till fin färg i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Stekt svamp passar väl till all stekt mat, särskilt kött och speciellt till viltkött. Passar utmärkt på smörgås, omelett med mera. Bra att stuva.

Passar till

Varma smörgåsar

Kantarellstuvning.

Fransk fylld omelett

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Stekt svamp - grundrecept