
Foto: Film: MultiRecept, scarola on alici
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Escaroll salat 500.0 gram 5%
Chilifrukt röd 2.0 styck 1%
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 19%
Kapris 1.0 dl 2%
Oliver svarta kärnfria 2.0 dl 18%
Olivolja extra virgin 1.0 dl 54%
Kockskolan:
Om cikoriasallat > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "MultiRecept" under bilden ovan.- Ansa sallaten. Vänd den upp och ner och skär ut stocken så att alla blad lossnar. Skölj av den noga i kallt vatten. Skär i grova strimlor. Skär chilin i mindre bitar. Vitlöken används hel (som i filmen) eller hackad för mer smak.
- Blanchera: Koka upp saltat vatten. Lägg i sallaten och låt den koka i en minut. Häll över i ett såll och kyl av sallaten med kallt vatten för att avstanna kokningen. Låt rinna av ordentligt och torka av den gärna med en handduk.
- Stek: Värm hälften av oljan i panna på medelhög värme. Tillsätt hälften av ansjovis, vitlök och chili. Mosa ansjovisen och chilin. Låt steka någon minut utan att löken bränns vid. Tillsätt kapris, oliver och sallat. Höj värmen. Vänd runt ordentligt och låt allt bli varmt. Tillsätt resten av ansjovisen. Smaka av med salt och peppar och mer olivolja vid behov.
- Servera sallaten varm, ljummen eller kall som förrätt eller som tillbehör till mat.
Kockens kommentar
Escarole är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallat har den bitter smak och tål att kokas. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan