Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0
Recept: 68 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Svamp 250.0 gram 100%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svampen. Skölj den inte. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek svampen i torr panna tills svampen inte släpper mer fukt.
- Höj temperaturen något och tillsätt matfett (smör). Stek svampen till fin färg i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Stekt svamp passar väl till all stekt mat, särskilt kött och speciellt till viltkött. Passar utmärkt på smörgås, omelett med mera. Bra att stuva.
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Stekt svamp - grundrecept
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan