Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

5.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Oxfond koncentrerad

2.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 4

Recept: 302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 204 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 5.0 styck 87%

Vatten 2.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 2.0 msk 13%

Matfett till stekning 0%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.
  2. Bryn löken i rikligt med matfett (smör) på medelhög värme ca 10 minuter, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.
  3. Koka: Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska.
2205

Kockens kommentar

Behöver man mycket lök till maten med extra smak kan ångbåtslök rekommenderas. Namnet från rätten Ångbåtsbiff, som serveras med denna lök.

Alternativ

Ångbåtsbiff

Smålök glacé i ugn

Bräserad glaserad smålök

Karamelliserad skivad lök

Pepparlök

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Ångbåtslök