Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 4
Recept: 302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 5.0 styck 87%
Vatten 2.0 dl 0%
Oxfond koncentrerad 2.0 msk 13%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.
- Bryn löken i rikligt med matfett (smör) på medelhög värme ca 10 minuter, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.
- Koka: Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska.
Kockens kommentar
Behöver man mycket lök till maten med extra smak kan ångbåtslök rekommenderas. Namnet från rätten Ångbåtsbiff, som serveras med denna lök.
Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Ångbåtslök
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan