Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 52
 
    
                Kcal / portion: 58
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 231 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 2.0 st stora 61%
Svartpeppar grovmald 1.0 msk 7%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 8%
Vatten 1.0 dl 0%
Strösocker 1.0 msk 25%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och skiva löken.
- Hetta upp matfett i stekpanna och bryn löken till lätt mörk färg.
- Tillsätt svartpeppar, fond, vatten och socker. Låt koka tills vätskan försvunnit.
Kockens kommentar
Passar väl till stekt och grillat kött.
Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Pepparlök (tillbehör)
- 
                
                    Stekt svamp - grundreceptTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Champignons sautés, såterad/stekt svampTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvinTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Karamelliserad skivad lökTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad glaserad smålökTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun såsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ÅngbåtslökTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pepparlök (tillbehör)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovisTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              