Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 204
 
    
                Kcal / portion: 130
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 23%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandsvamp 200.0 gram 10%
Stekfläsk som knapersteks} 150.0 gram 51%
Pinjenötter 0.5 dl 39%
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte. Tärna eller strimla fläsket.
- Stek fläsket knaprigt.
- Tillsätt svamp och stekt den cirka 5 minuter så att vätskan försvinner.
- Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. 
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
- 
                
                    Stekt svamp - grundreceptTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Champignons sautés, såterad/stekt svampTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvinTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Karamelliserad skivad lökTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad glaserad smålökTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun såsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ÅngbåtslökTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pepparlök (tillbehör)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovisTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              