Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0
Recept: 520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 23%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandsvamp 200.0 gram 10%
Stekfläsk som knapersteks} 150.0 gram 51%
Pinjenötter 0.5 dl 39%
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte. Tärna eller strimla fläsket.
- Stek fläsket knaprigt.
- Tillsätt svamp och stekt den cirka 5 minuter så att vätskan försvinner.
- Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan