Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandsvamp

200.0 

gram

Stekfläsk som knapersteks}

150.0 

gram

Pinjenötter

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0

Recept: 520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 23%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 64 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandsvamp 200.0 gram 10%

Stekfläsk som knapersteks} 150.0 gram 51%

Pinjenötter 0.5 dl 39%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

Så lagas svamp > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte. Tärna eller strimla fläsket.
  2. Stek fläsket knaprigt.
  3. Tillsätt svamp och stekt den cirka 5 minuter så att vätskan försvinner.
  4. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Renytterfilé

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)