Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 2
Recept: 231 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 2.0 st stora 61%
Svartpeppar grovmald 1.0 msk 7%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 8%
Vatten 1.0 dl 0%
Strösocker 1.0 msk 25%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och skiva löken.
- Hetta upp matfett i stekpanna och bryn löken till lätt mörk färg.
- Tillsätt svartpeppar, fond, vatten och socker. Låt koka tills vätskan försvunnit.
Kockens kommentar
Passar väl till stekt och grillat kött.
Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Pepparlök (tillbehör)
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan