Pepparlök (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparlök (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

2.0 

st stora

Svartpeppar grovmald

1.0 

msk

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 2

Recept: 231 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 st stora 61%

Svartpeppar grovmald 1.0 msk 7%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 8%

Vatten 1.0 dl 0%

Strösocker 1.0 msk 25%

Matfett till stekning 0%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala och skiva löken.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn löken till lätt mörk färg.
  3. Tillsätt svartpeppar, fond, vatten och socker. Låt koka tills vätskan försvunnit.
2205

Kockens kommentar

Passar väl till stekt och grillat kött.

Alternativ

Grillad ryggbiff

Smålök glacé i ugn

Karamelliserad skivad lök

Bräserad glaserad smålök

Ångbåtslök

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Pepparlök (tillbehör)