Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

600.0 

gram

Mellangrädde

3.0 

dl

Svampfond konc. }

1.0 

msk

Persilja finhackad

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Matlagningsmjöl

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 0

Recept: 914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 600.0 gram 14%

Mellangrädde 3.0 dl 85%

Svampfond konc. } 1.0 msk 1%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Matlagningsmjöl 0%

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte. Finhacka persilja.
  2. Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr tills inget vatten längre sipprar ut.
  3. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter tills svampen fått färg.
  4. Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 minuter tills stuvningen blivit lagom tjock. Smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
  5. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.

Passar till

Kalventrecôte

Rostbiff

Fläskkarré

Älgstek

Fler recept inom Stuvat grönt

Liknande recept som Kantarellstuvning