Stuvad vitkål (tillbehör)

Foto: Sassy Radish

Stuvad vitkål (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

500.0 

gram

Salt

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Stuvning:

 

Standardmjölk (röd)

4.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

msk

Smör el. margarin

1.0 

msk

Muskot riven

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 1

Recept: 585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 235 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 500.0 gram 26%

Salt 0%

Persilja till garnering 0%

 

Stuvning:

Standardmjölk (röd) 4.0 dl 41%

Vetemjöl 3.0 msk 16%

Smör el. margarin 1.0 msk 17%

Muskot riven 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tag bort vissna blad. Skär vikålen i små bitar. Lägg över i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker kålen.
  2. Koka upp och koka kålen nätt och jämt mjuk under lock i cirka 5 minuter. Ta ur och låt rinna av i ett såll.
  3. Stuvning: Vispa ut mjölet med lite mjölk  i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och matfett. Koka upp och låt koka i 3-5 minuter under ständig omrörning så att stuvningen inte bränns vid. För tjock stuvning spädes med lite mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Häll såsen över vitkålen tills lagom mycket. Värm upp vid behov, men akta så att rätten inte bränns vid.

Kockens kommentar

Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska samtidigt något på mjölmängden. Stuvad vitkål passar bra till kött och rökt fisk, till stekt korv, köttbullar eller pannbiff, samt till stekt bacon eller fläsk.

Fler recept inom Stuvat grönt

Liknande recept som Stuvad vitkål (tillbehör)