Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 1
Recept: 931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Purjolök 0.5 styck 3%
Stjälkselleri 1.5 stjälkar 1%
Potatis 1.0 st stor 11%
Morot 1.0 styck 4%
Paprika röd-gul-grön 1.0 styck 3%
Gröna ärter frysta 100.0 gram 7%
Vatten 3.5 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.5 msk 7%
Smör normalsaltat 2.0 msk 21%
Matlagningsmjöl 1.5 msk 5%
Grädde 1.0 dl 39%
Kockskolan:
Så stuvar man > Äts ej
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Ansa grönsaker och rotfrukter. Skär purjon i tunna skivor och övrigt i små tärningar. Lägg ärter och paprika åt sidan.
- Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt fond, rotfrukterna och purjon. Koka dem tills de mjuknat i cirka 10 minuter. Ta ur rotfrukterna och låt dem rinna av väl. Sila vätskan i en bunke.
- Smält lite smör i stekkastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt grädde och rotfruktsspadet. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Tillsätt mer vatten eller matlagningsmjöl för önskad konsistens.
- Blanda rotfrukter med grönsakerna och häll på såsen i lagom mängd.
- Värm på och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar bäst till kött, men kan även fungera till fisk.
Fler recept inom Stuvat grönt
Liknande recept som Stuvade rotfrukter
-
Stuvad spenat
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kantarellstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddkokt grönkål med bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvade rotfrukter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan