Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Purjolök

0.5 

styck

Stjälkselleri

1.5 

stjälkar

Potatis

1.0 

st stor

Morot

1.0 

styck

Paprika röd-gul-grön

1.0 

styck

Gröna ärter frysta

100.0 

gram

 

Vatten

3.5 

dl

Kycklingfond konc.

1.5 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Matlagningsmjöl

1.5 

msk

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 1

Recept: 931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 263 gram)

Ingredienser

Visa:

Purjolök 0.5 styck 3%

Stjälkselleri 1.5 stjälkar 1%

Potatis 1.0 st stor 11%

Morot 1.0 styck 4%

Paprika röd-gul-grön 1.0 styck 3%

Gröna ärter frysta 100.0 gram 7%

 

Vatten 3.5 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.5 msk 7%

Smör normalsaltat 2.0 msk 21%

Matlagningsmjöl 1.5 msk 5%

Grädde 1.0 dl 39%

Salt och peppar 0%

 

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Ansa grönsaker och rotfrukter. Skär purjon i tunna skivor och övrigt i små tärningar. Lägg ärter och paprika åt sidan.
  2. Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt fond, rotfrukterna och purjon. Koka dem tills de mjuknat i cirka 10 minuter. Ta ur rotfrukterna och låt dem rinna av väl. Sila vätskan i en bunke.
  3. Smält lite smör i stekkastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt grädde och rotfruktsspadet. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Tillsätt mer vatten eller matlagningsmjöl för önskad konsistens.
  4. Blanda rotfrukter med grönsakerna och häll på såsen i lagom mängd.
  5. Värm på och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Passar bäst till kött, men kan även fungera till fisk.

Fler recept inom Stuvat grönt

Liknande recept som Stuvade rotfrukter