Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0
Recept: 520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Friséesallat 1.0 knippe 3%
Schalottenlök 2.0 styck 7%
Stekfläsk 2.0 skivor 68%
Olivolja till stekning 1.0 msk 22%
Vinäger 1.0 tsk 0%
Tillval:
Ägg 0%
Matbröd 0%
Kockskolan:
Pochera > Äts ej
Om cikoriasallat > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "Bon Appétit" under bilden ovan.- Ansa och strimla salladen. Använd främst ljusgula blad. Skala och tärna lök. Skär fläsk i små bitar.
- Fräs löken glansig i olja på svag värme i 3-4 minuter utan att den får färg. Lång stektid ger löken sötare smak.
- Tillsätt stekfläsk och låt det steka några minuter utan att bli knaprigt.
- Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
- Tillsätt sallaten, rör om och låt allt bli varmt. Servera som tillbehör till smakrik mat.
Kockens kommentar
Gula blad har mildare smak än gröna. Sallatens beska mildras av att lätt stekas i fett. Läs mer, klicka på ingrediensen.Friséesallat tillhör släkte cikoria, vilka är beska sallater (läs mer > Om cikoriasallat). För att mildra beskan brukar odlaren binda samman bladbuketten eller täcka över sallaten sista veckan före skörd. Solen gör bladen gröna och beskare. Fett i salladen balanserar beska och gör salladen välsmakande.
Alternativ
Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Fransk friséesallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan