Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 2
Recept: 250 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödlök 2.0 st stora 58%
Lime färskpressad 1.0 styck 5%
Agavesirap 1.0 msk 26%
Tamarisoja } 2.0 msk 8%
Salt 2.0 krm 0%
Basilika 30.0 gram 3%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 30 min )
- Skala och skiva rödlöken tunt. Riv limeskal.
- Lägg löken i en skål. Strö över limeskal, pressa limesaft över. Häll på tamari och agavesirap. Salta. Låt stå i 30 minuter.
- Repa av basilikablad. Blanda med den marinerade löken.
Kockens kommentar
Passar till allehanda kött och fiskrätter. I brist på tamarisoja använd annan japansk soja och i brist på agaresirap används flytande honung.
Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Sötsur rödlök till maten
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan