Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 1
Recept: 853 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mangold 500.0 gram 11%
Bönor färska 200.0 gram 7%
Rödlök 2.0 styck 15%
Västervikssenap (sötstark) 1.0 dl 30%
Gräddfil 2.0 dl 32%
Dillkronor } 3.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning (15 min )
- Låt gräddfil bli rumsvarm. Skala och skär rödlök i tunna båtar. Klipp dillkronor i små buketter. Skär mangold i 3x3 centimeter stora bitar och ställ åt sidan.
- Ansa bönor. Förväll i saltat vatten. Lägg dem åt sidan på en handduk och låt kokvattnet stå kvar på spisen.
- Blanda senap och gräddfil med dillkronor och saften från citron. Lägg bönor, lök och senapsblandningen i en stor, rymlig skål.
- Doppa mangolden tio sekunder i det kokande vattnet. Låt rinna av i ett durkslag. Klappa mangolden torr med papper. Blanda snabbt med resten av ingredienserna. Krydda väl med salt och svartpeppar. Servera genast.
Kockens kommentar
Använd blandade trädgårdsbönor, exempelvis vaxbönor, skärbönor eller bondbönor.Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan